Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 6-8 liści
jajko 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1/3 puszki
oliwki zielone 6-8 szt
rzeżucha 2 szczypty

Porada

Sałatkę można skropić oliwą z czosnkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Sałatę płuczemy, osuszamy, szarpiemy na mniejsze kąski, układamy na półmisku.
Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki, układamy na sałacie.
Tuńczyka z puszki odcedzamy i układamy między jajka i sałatą. Na wierzch nakładamy zielone oliwki. Podjemy dekorując świeżą rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.04.2016 20:54
jak pięknie podana,az chce się ją zjeść
Bernadeta1 05.04.2016 20:46
proste i pyszne jedzonko
Gracer 05.04.2016 17:09
fajny przepis
AZgotuj 05.04.2016 13:25
Dla mnie to lunch lub kolacja- mega pyszna i zdrowa :)
Grazyna0211 05.04.2016 11:28
smaczna sałatka
Czyki 05.04.2016 11:16
Perfekcyjna taka sałatka i na śniadanko i lekką kolacyjkę super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak