Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt.
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • majonez

  • ziemniaki

    5 szt.
  • kukurydza w puszce

    5 łyzek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować (w mundurkach).
Po ostygnięciu ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Jajka ugotować-po ostygnięciu pokroić w kosteczkę.
Tuńczyka odcedzić z wody i pokroić w mniejsze kawałki.
Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą: ziemniaki, jajka, kukurydze, tuńczyka i przyprawiamy do smaku. Dodajemy majonez i delikatnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 21.06.2015 16:04
apetyczna :)
asienka15 21.06.2015 11:56
super.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat