Sałatka z tuńczyka z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszka
  • pomidor

    3 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
  • czarne oliwki

  • sok z cytryny

  • sól

  • ząbek czosnku

    2
  • kapusta pekińska

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić drobno, pomidory pokroić w ćwiartki, jajka tak samo- wszystkie te składniki połączyć, całość udekorować oliwkami, tuńczyka skropić trochę sokiem z cytryny i dodać do warzyw i przygotować sos czosnkowy z jogurtu , czosnku i ziół i polać nim sałatkę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz17 20.12.2011 21:24
pycha bardzo lubię sałatki z tuńczykiem
Izabela28 22.11.2010 12:35
Super sałatka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat