Sałatka z tuńczyka z komosą ryżową

Sałatka z tuńczyka z komosą ryżową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza quinoa

    3/4 szklanki
  • woda

    1 i 1/2 szklanki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • ogórki konserwowe

    2 sztuki
  • jajka ugotowane na twardo

    3 sztuki
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wodę i 1/4 łyżeczki soli zagotowujemy, dodajemy komosę ryżową i razem gotujemy 3 minuty. Po tym czasie zdejmujemy garnek z ognia, nakrywamy pokrywką i odstawiamy, aż komosa wchłonie całą wodę, studzimy.

Ugotowane jajka i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, dodajemy do nich tuńczyka odsączonego z oleju. Mieszamy do połączenia, a następnie dodajemy wystudzoną komosę, musztardę i majonez, ponownie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat