Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka z komosą ryżową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

quinoa 3/4 szklanki
woda 1 i 1/2 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ogórki konserwowe 2 sztuki
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
musztarda dijon 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka z komosą ryżową

Wodę i 1/4 łyżeczki soli zagotowujemy, dodajemy komosę ryżową i razem gotujemy 3 minuty. Po tym czasie zdejmujemy garnek z ognia, nakrywamy pokrywką i odstawiamy, aż komosa wchłonie całą wodę, studzimy.

Ugotowane jajka i ogórki konserwowe kroimy w kostkę, dodajemy do nich tuńczyka odsączonego z oleju. Mieszamy do połączenia, a następnie dodajemy wystudzoną komosę, musztardę i majonez, ponownie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak