Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka z estragonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula czerwona 1 szt
fasolka szparagowa 15 dag
papryka czerwona 1 strąk
jajko 3 szt
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 2 łyżki
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka z estragonem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Fasolkę opłukujemy, kroimy na ok. 3 cm kawałki i obgotowujemy w osolonym wrzątku przez ok. 6-7 min, odsączamy. Ogórek myjemy i kroimy w cienkie półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i nasion, kroimy w paseczki ok. 3-4 cm. Warzywa przekładamy do salaterki. Dodajemy pokrojone w dużą kostke jajka oraz odsączonego tuńczyka. Jogurt mieszamy z majonezem, posiekanym estragonem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Sosem polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja25 22.11.2012 10:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak