Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka i brokuła

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na sałatkę

brokuł mały 1 szt
pieczarki marynowane 1 słoik
jajko 3 szt
ryż 1 woreczek
tuńczyk w kawałkach w oleju 1 puszka
szczypiorek 1 łyżka
natka pietruszki do dekoracji

SOS

jogurt grecki light 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
oregano 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka i brokuła

Kroki postępowania

1
Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić.
Krok 1 - Sałatka z tuńczyka i brokuła foto
2
Ryż ugotować w lekko osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić.
Krok 2 - Sałatka z tuńczyka i brokuła foto
3
Do ryżu dodać różyczki brokuła
Krok 3 - Sałatka z tuńczyka i brokuła foto
4
Następnie pokrojone pieczarki i odcedzonego tuńczyka, dodać do miski
Krok 4 - Sałatka z tuńczyka i brokuła foto
5
Wszystkie składniki przełożyć do miski i przygotować sos.
Sos :
Jogurt grecki przelać do szklanki, dodać przeciśnięty czosnek, oregano, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sałatkę przygotowanym sosem, wymieszać.
Smacznego.
Krok 5 - Sałatka z tuńczyka i brokuła foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.08.2016 18:28
pychotka taka sałatka
Ola1984 12.08.2016 14:35
Apetyczna sałatka :)
Wiesława1 12.08.2016 10:54
Pyszna propozycja
Edith85 12.08.2016 09:25
Bardzo smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak