Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • kukurydza w puszce

    1
  • ogórki kiszone

    6
  • jajko

    4
  • majonez

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.
Jaja gotujemy na twardo; obieramy; studzimy.
Tuńczyka odsączamy, wrzucamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę, ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i ogórki. Całość doprawiamy do smaku, mieszamy z majonezem.
Dobrze smakuje na pieczywie jako coś w stylu pasty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 30.08.2013 20:54
uwielbiam sałatki, pycha
Luki 30.08.2013 17:25
moja ulubiona
Krzysztof15 30.08.2013 17:16
Ryż ..tuńczyk...Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat