Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    10
  • majonez tradycyjny

    1 słoik duży
  • sera żółtego

    20 dkg
  • cebula biała

    2
  • tuńczyk

    2 (sałatkowy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z tuńczyka

Jajka gotujemy na twardo. Oddzielamy białka od żółtek. Białka i cebulę kroimy w kostkę. Ser pocieramy na grubej tarce. Wykładamy do miski warstwami (przyprawiamy do smaku): 1/3 część białek, ½ część cebuli, ½ część tuńczyka, majonez, ½ część sera, 1/3 część białek, ½ część cebuli, ½ część tuńczyka, majonezu, ½ część sera, 1/3 część białek, majonezu. Posypujemy pokruszonymi żółtkami jajek. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Seba 01.08.2013 09:59
bardzo smaczna
Kasiax18 04.07.2012 19:31
extra
IKrakowianka 24.05.2012 20:11
świetna sałatka
zoldiar 19.04.2012 13:04
za dużo jajek jak dla mnie i za mało dodatków
RenataZ-et 21.03.2012 19:40
jak dla mnie bardzo fajna :)
Misia90 31.07.2011 08:55
fajne
IlonaAlbertos 11.07.2011 21:52
Uwielbiam takie.
jolita 30.04.2011 11:34
mniam
Barbara55 05.04.2011 15:21
fajne składniki
kielcok1 08.03.2011 16:33
zjadłbym taką na kanapkach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat