Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 1 torebka
papryka 1 szt.
Cebulka perłowa marynowana Smak wg gustu
ew szczypiorek 1 pęczek
majonez do smaku
sól, pieprz do smaku
kukurydza 1 puszka
ogórek kiszony 3-4 szt.
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Tuńczyka odelwamy z oleju i sosu własnego, rozdrabniamy. Kukurydze odcedzamy. Ogórki, paprykę oraz szczypiorek kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy i majonez (2-3 łyżki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emilia11 17.08.2011 15:32
ulubiona
ZEWA 17.04.2011 11:05
pyszna
PaniMISIOWA 29.11.2010 17:01
bardzo ładnie i pomysłowe podanie
wedith1 03.09.2010 10:02
Robię podobna ale daję1 puszkę tuńczyka na 1 torebkę ryku :)
Aida 22.08.2010 14:16
tak jak napisałam proszę nie sugerować się fotką tylko przepisem, bo na focie zabrakło kilku składników :) ale sałatka smaczna :)
Malinka 21.08.2010 19:28
Nie jadłam w takiej wersji tuńczyka, ale brzmi i wygląda bardzo zachęcająco!
Aida 02.08.2010 12:42
bardzo dziękuje :) ... choć zdjęcie jest ubogie bo nie widać papryczki, szczypiorku i ogórków...ale tak czy siak jest smaczna :)
wedith1 29.07.2010 22:19
Podoba mi się Twoja wersja sałatki z tuńczykiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak