Sałatka z tuńczyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ryż

    1 torebka
  • papryka

    1 szt.
  • cebulka marynowana perłowa

    wg gustu
  • ew szczypiorek

    1 pęczek
  • majonez

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kukurydza

    1 puszka
  • ogórek kiszony

    3-4 szt.
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Tuńczyka odelwamy z oleju i sosu własnego, rozdrabniamy. Kukurydze odcedzamy. Ogórki, paprykę oraz szczypiorek kroimy drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy i majonez (2-3 łyżki)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emilia11 17.08.2011 15:32
ulubiona
ZEWA 17.04.2011 11:05
pyszna
PaniMISIOWA 29.11.2010 17:01
bardzo ładnie i pomysłowe podanie
wedith1 03.09.2010 10:02
Robię podobna ale daję1 puszkę tuńczyka na 1 torebkę ryku :)
Aida 22.08.2010 14:16
tak jak napisałam proszę nie sugerować się fotką tylko przepisem, bo na focie zabrakło kilku składników :) ale sałatka smaczna :)
Malinka 21.08.2010 19:28
Nie jadłam w takiej wersji tuńczyka, ale brzmi i wygląda bardzo zachęcająco!
Aida 02.08.2010 12:42
bardzo dziękuje :) ... choć zdjęcie jest ubogie bo nie widać papryczki, szczypiorku i ogórków...ale tak czy siak jest smaczna :)
wedith1 29.07.2010 22:19
Podoba mi się Twoja wersja sałatki z tuńczykiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat