Sałatka z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • rukola

    2 duże garście
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • mięta

    kilkanaście listków
  • kiełki słonecznika

  • truskawki świeże

    kilka dużych
  • ser brie

    ok.120 g

sos

  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę i miętę opłucz, lekko osusz i porwij w kawałki. Cebulę pokrój w cienkie piórka, potem w drobne paski. Ser brie pokrój w małe cząstki. Truskawki opłucz, osusz i pokrój w paski.

Sos. Miód wymieszaj z octem balsamicznym, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Na półmisek wyłóż rukolę z miętą, kawałki cebuli i sera brie, wymieszaj.
Dołóż plasterki truskawek, wszystko polej sosem, posyp kiełkami słonecznika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:24
moje smaki,lubię takie sałatki
gosia56 23.06.2017 14:46
Smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat