Sałatka z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    2 garście
  • truskawki

    garść
  • ocet balsamiczny

    3/4 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • oliwa

    2 i 1/2 łyżki
  • mięta

    kilka listków świeżej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę płuczemy i rwiemy w rękach, przekładamy do talerza/miski. Na wierzch układamy przekrojone na pół lub ćwiartki truskawki. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty.

W słoiczku lub szklance łączymy składniki sosu (trzepiemy lub mieszamy dokładnie łyżeczką). Ilość oliwy dostosujemy do indywidualnych upodobań (gęstszy, rzadszy sos). Sosem polewamy sałatkę i od razu podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 22.06.2017 00:28
fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat