Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z truskawek zapiekana pod kremem cytrynowo-waniliowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 10 sztuk
mięta
wódka 2 łyżki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 4 łyżki
sok z ćwiartki cytryny
cukier waniliowy 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z truskawek zapiekana pod kremem cytrynowo-waniliowym

Umyte truskawki kroimy w paski lub kawałki, wkładamy do pucharków, posypujemy poszatkowaną miętą i polewamy alkoholem. Chłodzimy 2 godziny w lodówce.

Żółtka ucieramy z cukrem, sokiem cytrynowym, ziarenkami wanilii na puszystą masę (trwa to kilka minut). Krem wykładamy do pucharków. Wierzch karmelizujemy za pomocą palnika do Creme Brulee.

Dekorujemy miętą i podajemy.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 17.02.2013 22:34
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak