Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortellini 250 g (szpinak-ricotta)
polędwica łososiowa 150 g (z indyka)
kukurydza w puszce 1 mała puszka
papryka czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
jogurt naturalny 100 g
ząbek czosnku 1 szt
majonez 3 łyżki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym

Tortellini ugotowałem zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, odcedziłem i przelałem zimną wodą. Polędwicę pokroiłem w kostkę. Z papryki usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w kostkę. Ogórki pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. W misce wymieszałem tortellini z pokrojonymi składnikami. W mniejszym naczyniu wymieszałem jogurt z majonezem, dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszałem i doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wymieszałem ze wszystkimi innymi składnikami w misce. Posypałem natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 19.03.2018 18:49
Smaczna sałatka : )
Ola1984 15.03.2018 10:19
Świetna sałatka :)
jejkuchnia 14.03.2018 13:36
Pyszna i pożywna. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak