Sałatka z tortellini i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół opakowania tortellini (ja użyłam tych z ricottą i szpinakiem)

  • 2 ogórki gruntowe

  • pół małej czerwonej cebuli

  • 1 mały ząbek czosnku

  • 3 gałązki koperku

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • 1 łyżeczka majonezu

  • pół łyżeczki soku z cytryny

  • szczypta cukru

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortellini gotujemy wg opisu na opakowaniu (ja standardowo gotowałam jakieś 2 minuty krócej), odcedzamy. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części, wycinamy pestki, kroimy w kostkę. Do małego słoika wlewamy jogurt, majonez, sok z cytryny, dodajemy rozdrobniony czosnek i cukier. Słoik zakręcamy i energicznie mieszamy. Do miski wsypujemy tortellini, dorzucamy do tego ogórki, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowany koperek, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wlewamy sos i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 04.07.2017 18:41
no tak apetyczne
Motorek 04.07.2017 17:32
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat