Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tortellini, fasolką szparagową, tuńczykiem i bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna i pożywna sałatka. Idealna np. jako lunch do zabrania do pracy. Polecam :)

Składniki:

wszystkie składniki

tortellini 250 gramów
pomidory malinowe 2 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
fasolka szparagowa 150 gramów
bazylia świeża 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 opakowanie
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tortellini, fasolką szparagową, tuńczykiem i bazylią

Tortellini ugotować al dente w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również ugotować w osolonej wodzie, a następnie pokroić na połówki. Pomidory pokroić w kostkę. Bazylię posiekać. Połączyć wszystkie składniki, dodać odsączonego tuńczyka. Przygotować sos: zawartość opakowania wymieszać dokładnie z oliwą, a następnie dodać do sałatki. Wymiedzać, doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak