Sałatka z szynką parmeńską i sezamem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałaty rzymskiej

    główka
  • szynki parmeńskiej

    6 plastrów
  • octu balsamicznego

    0,5 łyżeczki
  • prażonych nasion sezamu

    2 łyżeczki
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę dokładnie umyć, wysuszyć i porwać na kawałki, dodać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, pokrojoną w paseczki, zeszkloną na patelni i ostudzoną szynkę, wymieszać, posypać prażonymi nasionami sezamu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.08.2012 00:19
Dobra taka.
rjustysia 06.07.2012 10:01
smaczna i lekka :)
Elżbieta17 22.11.2010 21:02
dobre
pacpaw 20.11.2010 22:49
pyszności
pacpaw 20.11.2010 22:48
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat