Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szynką parmeńską i figami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat 450 g
pomidorki cherry 6-8 szt
szynka parmeńska 3 plastry
figi szuszone 4-5 szt
oliwki czarne 15 szt
kapary 2 łyżki
Dressing:
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
woda 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szynką parmeńską i figami

W salaterce ułożyć sałatę, pokrojone na połówki pomidorki, oliwki oraz kapary. Wymieszać.

Na wierzchu poukładać porwaną na kawałki szynkę parmeńską i pokrojone w plasterki figi suszone.

W szklance połączyć wszystkie składniki dressingu i dobrze wymieszać a następnie polać nim sałatkę.

Wskazówki: Ocet balsamiczny można zastąpić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.01.2012 10:31
Bardzo chętnie zrobię podobną:)
Iwona43 07.12.2011 10:35
pięknie wygląda
manaika 22.11.2011 18:14
ciekawe
Jastinka 04.03.2011 20:41
kolorowe
mdepfs 19.01.2011 11:13
super wyglada
strzelec02 15.01.2011 16:21
apetycznie wygląda.
Zoso 13.10.2010 21:39
Pycha ale swieze figi chyba bardziej by pasowaly ;)
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:45
super przepis
Ewa99 03.09.2010 17:14
ciekawy przepis, wart spróbowania!
eli_555 31.07.2010 23:57
Pychotka.
pawel007 21.07.2010 06:23
nawet ładnie wygląda.
wedith1 15.07.2010 17:54
Pyszna!!!
rosik93 05.07.2010 00:30
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak