Sałatka z surowych pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • ser żółty

    40 dag
  • orzechy włoskie

    1 paczuszka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • majonez

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Surowe pieczarki starannie umyć, obrać ze skórki,pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Pieczarki mozna również sparzyć gorącą wodą przed krojeniem. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać pokruszone (nie za drobno) orzechy, majonez, sól i pieprz do smaku. Posypać pokrojoną drobno natką pietruszki i udekorować pokrojonymi na pół orzechami. Sałatka jest rewelacyjna.
.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat