Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z surowych pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
ser żółty 40 dag
orzechy włoskie 1 paczuszka
natka pietruszki 1/2 pęczek
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z surowych pieczarek

Surowe pieczarki starannie umyć, obrać ze skórki,pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Pieczarki mozna również sparzyć gorącą wodą przed krojeniem. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać pokruszone (nie za drobno) orzechy, majonez, sól i pieprz do smaku. Posypać pokrojoną drobno natką pietruszki i udekorować pokrojonymi na pół orzechami. Sałatka jest rewelacyjna.
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak