Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sosem z sera pleśniowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
Świeże liście szpinaku 1 garść
kapusta pekińska 3 liście
rzodkiewka 1 pęczek
bazylia świeża 1 garść
natka pietruszki 0,5 pęczka
ser z niebieską pleśnia 10 dag
śmietana kremówka 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny 2 gęsty
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sosem z sera pleśniowego

Sałatę i liście pekinki oczyszczamy, opłukujemy, osuszamy i rozrywamy na mniejsze kawałki.Od listków szpinaku odrywamy ogonki.Ogórek myjemy i wraz ze skórką kroimy na plasterki. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki.Bazylię i natkę pietruszki opłukujemy i listki odrywamy od łodyżek. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Przygotowujemy sos:ser kroimy w kostkę, połowę odkładamy a resztę miksujemy z kremówką, majonezem i jogurtem naturalnym na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku.odłożonym serem posypujemy sałatkę a następnie polewamy przygotowanym sosem.Delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 02.10.2011 00:54
też mi się ten pomysł podoba
Edyta31 29.07.2011 23:27
ciekawe, warto spróbować :)
Joanna108
Joanna108 28.07.2011 07:57
zachęcajęce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak