Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 80 dag
kapusta pekińska 1 średnia
fasola 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ogórek kiszony 1 słoik
papryka konserwowa 1/2 słoika
muszatrda 2 łyżki
majonez 2 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kebab gyros Prymat 1 opakowanie duże
koper 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym

Kroki postępowania

1
pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w większe kawałki, posypujemy przyprawą, po upłwie około pół godziny smażymy na patelni.
Krok 1 - Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym foto
2
fasolę odcedzamy z zalewy, podobnie kukurydzę.
Krok 2 - Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym foto
3
mieszamy ze sobą, łączymy z pokrojoną w kostkę papryką, ogórkiem, i posikaną , opłukaną kapustą pekińską.
Krok 3 - Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym foto
4
koper płuczemy, siekamy , dodajemy do reszty.
Krok 4 - Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym foto
5
wszystko łączymy ze sobą.
Krok 5 - Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym foto
6
Mieszamy ze sobą majonez, musztardę, śmietanę, dodajemy sól i pieprz. Dodajemy do reszty składników. Mieszamy. ewentualnie doprawiamy jeszcze.
Krok 6 - Sałatka z sosem czosnkowo-musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 20.10.2013 20:39
to są moje smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak