Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z soczewicą i rzodkiewkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata strzępiasta 1 główka
rzodkiewka 2 pęczki
marchewka 1 sztuka
soczewica 1/2 szklanki
cebula 2 sztuki
jogurt naturalny 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z soczewicą i rzodkiewkami

soczewicę ugotować w osolonej wodzie a następnie odstawić do ostudzenia. Sałatę rwiemy na kawałki. Rzodkiewki pokroić w plasterki, marchewkę pokroić w słupki lub trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w krążki. Wszystko wymieszać z jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak