Sałatka z soczewicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica konserwowa

  • kapusta pekińska

  • papryka czerwona

  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • jajka

    4
  • majonez

  • por

  • sól do smaku

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę.

2. Kapustą pekińską oraz pora drobno szatkujemy. Soczewicę i kukurydzę z fasolą płuczemy. Składniki wkładamy do miski.

3. Dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, natkę pietruszki i majonez. Dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy sałatkę solą i kolorowym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sammakko 15.05.2017 12:05
Dziękuję :)
mysza75 14.05.2017 22:38
pyszna salatka
Madzai 14.05.2017 21:04
Super pomysł!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat