Sałatka z serkiem wiejskim, rzodkiewką i wedzonym łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    50 g
  • endywia

    2 garście zwykłej i strzępiastej
  • radicchio

    5 listków
  • rzodkiewka

    5 szt
  • szczypiorek

    3 łyżki
  • ogórek

    1 szt
  • kalarepka młoda

    1/2 szt
  • szalotka

    1 szt
  • sól i pieprz

    1/2 łyżeczki do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



Sałaty myjemy, rwiemy na małe kawałki i układamy na talerzu.
Serek, łączymy z przyprawami, startą na grubych oczkach rzodkiewką, kalarepą i ogórkiem, dodać poszatkowaną szalotkę i szczypior, ułożyć na sałacie, na koniec kilka różyczek z łososia.

To daje nam pełnowartościowy i dietetyczny posiłek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
molanka 23.04.2016 18:55
można się najeść patrząc
Wacław 23.04.2016 16:45
pyszne śniadanko :-)
IZABELA29 23.04.2016 10:33
Pysznie i zdrowo
gosia56 23.04.2016 10:01
pyszna wiosenna
Małgorzata92 23.04.2016 08:55
Wiosennie :)
Damiano 23.04.2016 08:54
smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat