Sałatka z serem pleśniowym, pikantnym salami i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pikantna  i mocna w smaku sałatka z serem pleśniowym, salami i suszonymi pomidorami. Dodatkiem są prażone pestki dyni i szczypiorek. Propozycja dla wielbicieli zdecydowanych smaków.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na sałatkę:

  • mix sałat

    1 opakowanie
  • salami

    100 g
  • ser pleśniowy

    200
  • pomidory suszone

    3 duża łyż.
  • prażone ziarna słonecznika

    2 duże łyż.
  • szczypiorek

    1 pęczek

Na sos:

  • sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat

    1 opakowanie
  • sól morska - MŁYNEK Prymat

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować składniki. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy.

Na patelni podsmażamy przez chwilę salami, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami sałatki. Całość skrapiamy sosem, doprawiamy do smaku i dekorujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 27.01.2019 21:22
Taka wyrazista sałatka na pewno świetnie smakuje z dodatkiem świeżej bagietki.
Babeczka35 27.01.2019 18:20
Pysznie wygląda :)
bietka 25.01.2019 18:28
Zjadłabym teraz taką sałatkę :)
Bożena Matuszczyk 24.01.2019 23:52
Sałatka warta wypróbowania.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat