Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka podwójna
-
żurawina suszona
150 g -
seler naciowy
-
jogurt grecki
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
przyprawa typu kucharek
-
sól
-
pieprz
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną
Seler naciowy ( kilka łodyg ) drobno pokroić.
Kurczaka, seler naciowy i żurawinę wymieszać z kilkoma łyżkami jogurtu ( można dodać również trochę majonezu ), doprawić solą, pieprzem i ewentualnie dodać jeszcze trochę ostrej papryki; sałatka ma być pikantna.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego :)
Komentarze (5)