Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

  • żurawina suszona

    150 g
  • seler naciowy

  • jogurt grecki

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • przyprawa typu kucharek

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju przyprawiając solą, pieprzem, przyprawą typu Kucharek oraz dość obficie papryką ostrą w proszku. Wystudzić.

Seler naciowy ( kilka łodyg ) drobno pokroić.

Kurczaka, seler naciowy i żurawinę wymieszać z kilkoma łyżkami jogurtu ( można dodać również trochę majonezu ), doprawić solą, pieprzem i ewentualnie dodać jeszcze trochę ostrej papryki; sałatka ma być pikantna.

Schłodzić w lodówce.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 16.02.2014 21:08
fajna sałatka
gosia1988 16.02.2014 21:06
fajna sałatka
teresa18 16.02.2014 20:56
Pysznosci:-)
Kuchenka 16.02.2014 20:36
nie jadłam, ale pewnie zrobię, apetyczna:)
Cranberry 16.02.2014 20:04
Prawie Taki sam przepis ostatnio dodałam :) jest pycha polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat