Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
żurawina suszona 150 g
seler naciowy
jogurt grecki
Papryka ostra mielona Prymat
przyprawa typu kucharek
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną

Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju przyprawiając solą, pieprzem, przyprawą typu Kucharek oraz dość obficie papryką ostrą w proszku. Wystudzić.

Seler naciowy ( kilka łodyg ) drobno pokroić.

Kurczaka, seler naciowy i żurawinę wymieszać z kilkoma łyżkami jogurtu ( można dodać również trochę majonezu ), doprawić solą, pieprzem i ewentualnie dodać jeszcze trochę ostrej papryki; sałatka ma być pikantna.

Schłodzić w lodówce.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 16.02.2014 21:08
fajna sałatka
gosia1988 16.02.2014 21:06
fajna sałatka
teresa18 16.02.2014 20:56
Pysznosci:-)
Kuchenka 16.02.2014 20:36
nie jadłam, ale pewnie zrobię, apetyczna:)
Cranberry 16.02.2014 20:04
Prawie Taki sam przepis ostatnio dodałam :) jest pycha polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak