Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem naciowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/3 szt
pomidor 1 szt
kiełki fasoli mung 1/2 op
seler naciowy 1/2 szt
marchew 1 szt
jogurt naturalny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyzeczka
oliwa 2 łyżki
sos do sałatek 1 op
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem naciowym

Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Selera naciowego opłukać i pokroić na cienkie plasterki.
Kapustę pekińską poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych lub średnich oczkach, kiełki opłukać.
Pekińską z marchewką i selerem wymieszać.

Przygotować sos: wymieszać oliwę z jogurtem, sosem, sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz do smaku.

Wymieszać sos z warzywami, na końcu dodać pomidora i kiełki, delikatnie wymieszać wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 12.03.2013 09:59
bardzo smacznie wygląda ta sałatka
Tomasz9 12.03.2013 09:18
pyszna i zdrowa
Ania321 12.03.2013 09:09
muszę wypróbować :)
Magda24 12.03.2013 08:36
smaczna sałatka, też lubię kiełki różnych warzyw :)
Janina 12.03.2013 07:31
Bardzo smaczne
msmors 12.03.2013 07:29
bardzo ciekawy przepis
paulina2157 12.03.2013 07:24
ciekawa propozycja
w mojej kuchni 11.03.2013 23:48
smakowite jedzonko...
beniaminek 11.03.2013 23:39
fajne danie
Zdzisław 11.03.2013 23:39
dla mnie bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak