Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą

Sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler konserwowy

    1 Słoik
  • kukurydza w puszce

    1 Puszka
  • marchew

    1
  • jajka

    3
  • szynka konserwowa

    4-5 Plasterków
  • majonez

    1 Łyżka
  • jogurt naturalny

    2 Łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler i kukurydzę osączamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchew i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę kroimy w kostkę. Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy do reszty składników. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

15.05.2017 09:41
smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat