Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem konserwowym i cieciorką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler konserwowy 1/2 słoika
pomidory śliwkowe 4 sztuki
cieciorka konserwowa 1 puszka
szalotka 1 sztuka
majonez 3 czubate łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem konserwowym i cieciorką

Seler odsączyć, odcisnąć z nadmiaru płynu, przełożyć do miski. Pomidory pokroić w ćwierć plasterki, cieciorkę odsączyć. Pomidory i cieciorkę dodać do selera. Szalotkę obrać, pokroić w cienkie talarki, rozdzielić palcami na poszczególne krążki. Szalotkę dodać do pozostałych składników. Do sałatki dodać majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak