Sałatka z selera, szynki i kukurydzy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • szynka konserwowa

    0,5 kilograma
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majonez

    wg uznania
  • ananas w puszce

    200 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Seler i kukurydzę odcedzić z zalewy na sitku.  Szynkę i plastry ananasa pokroić w kostkę. Po ugotowaniu i ostudzeniu jajka posiekać nożem. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. 

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 27.12.2013 20:57
przepyszna
noninka77 27.12.2013 15:19
robiłam....pyszna:)
iwi 27.12.2013 14:35
Pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat