Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałatka

seler naciowy 7-8 łodyg
ser pleśniowy 100 g
granat 1/2 sztuki
orzechy włoskie 8-10 sztuk

Sos

oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego

Seler naciowy myjemy, osuszamy i kroimy w paseczki lub kostkę. Wrzucamy do salaterki. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Wyłuskujemy ziarenka granatu. Orzechy włoskie grubo siekamy. Wszystko wrzucamy do salaterki z selerem naciowym i mieszamy.
Przyrządzamy sos: Pietruszkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Do kubka wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, musztardę, jogurt grecki i dokładnie mieszamy do jednolitej konsystencji. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Sosem polewamy składniki w salaterce i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z pieczywem lub tostami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 10.11.2016 11:47
same pysznosci mniam
AZgotuj 10.11.2016 11:17
świetny pomysł:)
martynkacytrynka 10.11.2016 10:59
Pyszności!
gosia56 10.11.2016 10:34
moja ulubiona sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak