Sałatka z selera konserwowego z serem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Sałatka jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Robi się ją naprawdę ekspresowo, a zapewniam, że znika jeszcze szybciej. Sprawdzi się na co dzień, na świątecznym stole oraz na każdej imprezie.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka:

  • żółty ser

    200 gramów
  • szynka konserwowa

    200 gramów
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • sól

    3 szczypty
  • pieprz

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w kostkę, a seler oraz kukurydzę z groszkiem odsączyć z zalewy.

Natomiast ser można pokroić w kostkę jak wędlinę lub zetrzeć na tarce, tak aby powstały długie wiórki przypominające selera.

Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i majonezem.

Sałatkę doprawić do smaku, a przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 28.01.2019 15:47
Moja ulubiona sałatka.
bietka 21.01.2019 14:17
Szybka i smaczna sałatka : )
Basiliana 18.01.2019 14:06
Seler to pyszny dodatek do sałatek, często go w ten sposób wykorzystuję. Takiej wersji sałatki jeszcze nie robiłam. Zapowiada się bardzo apetycznie.
Bożena Matuszczyk 18.01.2019 11:15
To prawda sałatka szybko znika z talerzy, jest pyszna i szybka , a wiem bo robię identyczną tylko że dodaje jeszcze ogórki konserwowe.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat