Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera konserwowego i kapusty

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler konserwowy 20 dag
kapusta biała 1/2 kg
cebula czerwona 1 szt
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
marchewka 1 szt
pomidorki cherry 5-6 szt
majonez 1/2 szkl
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera konserwowego i kapusty

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i gotować około 7-8 minut, odcedzić, ostudzić. Kukurydzę i seler osączyć z zalewy, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać, pomidorki pokroić w ćwiartki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.03.2014 09:54
fajny pomysł na sałatkę :)
Róża1 04.01.2014 10:10
pyszna ta sałatka.
gosia56 11.03.2013 19:46
napewno pyszna taka sałatka
nogawkuchni 17.01.2013 05:46
Ciekawa propozycja, dobre zarówno do obiadu jako dodatek, jak i do zjedzenia na przegryzkę, kolację, pełno samych smacznych składników, pysznie mi się wszystkie komponenty tej sałatki smakowo zestawiają, muszę wypróbować, wygląda zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak