Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sardynkami i pieczoną papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
jaja 2 sztuk
majonez 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
sardynki 1 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sardynkami i pieczoną papryką

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć, podpiec w piekarniku około 15 minut w temp. 180 stopni.
Krok 1 - Sałatka z sardynkami i pieczoną papryką foto
2
Następnie obrać paprykę ze skórki, pokroić w kostkę razem z ugotowanymi jajkami, dodać rozdrobnione sardynki, kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2 - Sałatka z sardynkami i pieczoną papryką foto
3
Na końcu doprawić, dodać majonez i wymieszać.
Krok 3 - Sałatka z sardynkami i pieczoną papryką foto
4
smacznego!
Krok 4 - Sałatka z sardynkami i pieczoną papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 13.09.2012 12:16
pycha
-Natka- 09.09.2012 11:58
ciekawe połączenie smaków, nigdy takiej nie jadłam
spawacz 09.09.2012 11:33
świetne zdjęcia!a potrawa ciekawa
jasiek 08.09.2012 22:49
ale mix
suzana 08.09.2012 22:16
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak