Sałatka z sałaty kruchej z zaprawą francuską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 sztuka
  • czosnek

    sztuka
  • olej

    łyżeczka
  • przyprawa do zupy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę oczyść, umyj, poodzielaj liście, każdu osącz z wody i pokrój na kawałki. Z oleju, przyprawy do zupu, soku cytrynowego i czosnku roztartego solą sporządź zaprawę. Podawaj zmieszaną z sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat