Sałatka z rzodkiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    3 pęczki
  • masło

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewkę umyć, oczyścić i osączyć. Zagotować wodę, dodać sól, cukier, 1 łyżeczkę masła i sok z cytryny. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzucić rzodkiewkę i gotować około 10 minut. Następnie odcedzić, ułożyć w salaterce i polać zasmażką pzryrządzoną z masła i bułki tartej. Sałatka z rzodkiewki jest świetnym dodatkiem do pieczeni wieprzowej i kotletów, zarówno z mięsa wieprzowego jak i cielęcego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 29.05.2012 21:25
fajny pomysł
Kuchareczka2 02.02.2012 11:25
hmm pycha
marenka 21.07.2011 21:19
Ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat