Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rzodkiewka 10 szt
natka pietruszki 2 łyżki
cebulka marynowana 5 szt
oliwki czarne Smak 6 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
sałata masłowa 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

sos

sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól 1/4 łyżeczki

Porada

Do sosu można dodać odrobinę chili , sałatka będzie bardziej wyrazista w smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem

Sos: Trzepaczką wymieszać sok z cytryny z oliwą i solą. Przełożyć do miski pokrojone w plasterki rzodkiewki, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną cebulkę i pokrojone oliwki. Dodać osączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Wymieszać składniki sałatki , polać sosem cytrynowym , wymieszać. Na talerzu płaskim ułożyć liście sałaty, na nich porcje sałatki, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 19.06.2016 09:49
fajnie podana :)
Renataj 18.06.2016 23:33
Apetyczna sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak