Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    1
  • rzodkiewek

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    0,5
  • cebula czerwona

    1
  • ogórek szklarniowy

    1
  • jogurt naturalny

    1
  • śmietany 18%

    2 łyzki
  • sól, pieprz, koperek posiekany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę rozdzieramy na mniejsze listki, rzodkiewki, ogórki kroimy w plastry, cebulę w krążki, a paprykę w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem zrobionym z jogurtu, śmietany i przypraw.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat