Sałatka z rzodkiewką i jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt.
  • ogórek konserwowy

    3 szt.
  • majonez

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • rzodkiewka

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w niedużą kostkę. Ogórki również w kostkę pokroić. Cebulkę obrać, drobniusieńko posiekać, sparzyć wrzątkiem. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgosia5 15.11.2011 10:47
coś co tygryski lubią najbardziej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat