Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką i jajkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajko 4 szt,
papryka czerwona 1 szt,
papryka żółta 1/2 szt,
rzodkiewka 1 pęczek,
ogórek zielony 1/2 szt,
pomidor 1 szt,większy
koperek 1/2 pęczka
zielona cebulka 1/2 pęczka,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
majonez 1 słoiczek
śmietana 4 -5 łyżek,

dekoracja ;

oliwki czarne kilka szt,
oliwki zielone kilka szt,
keczup do dekoracji jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką i jajkami

Jajka ugotować na twardo . Po ugotowaniu zalać zimną wodą. Obrac ze skorupek i pokroić na ćwiartki.
Warzywa opłukać pokroić.
Majonez wymieszać ze śmietaną i połączyć z warzywami oraz posiekanym koperkiem, dokładnie wymieszać doprawiając pieprzem i solą.
Pokrojone jajka poukładać na talerzu ozdobić majonezem i keczupem, a w środku ułożyć sałatke, udekorować pokrojonym szczypiorkiem lub cebulką zieloną oraz oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.04.2017 00:27
Dobra sałatka.
Bożena Matuszczyk 12.04.2017 10:40
Dziękuję serdecznie;)
AZgotuj 12.04.2017 10:00
czuje ,że jest smaczna:)
olkaaa 12.04.2017 09:38
brzmi ciekawie
bietka 12.04.2017 08:55
smaczna sałatka :)
slodkieniebo 12.04.2017 08:27
Pyszna sałatka ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak