Sałatka z rzodkiewką i jajkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • jajka

    4 szt,
  • papryka czerwona

    1 szt,
  • papryka żółta

    1/2 szt,
  • rzodkiewka

    1 pęczek,
  • ogórek zielony

    1/2 szt,
  • pomidor

    1 szt,większy
  • koperek

    1/2 pęczka
  • zielona cebulka

    1/2 pęczka,
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku,
  • majonez

    1 słoiczek
  • śmietana

    4 -5 łyżek,

dekoracja ;

  • oliwki czarne

    kilka szt,
  • oliwki zielone

    kilka szt,
  • keczup

    do dekoracji jajek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo . Po ugotowaniu zalać zimną wodą. Obrac ze skorupek i pokroić na ćwiartki.
Warzywa opłukać pokroić.
Majonez wymieszać ze śmietaną i połączyć z warzywami oraz posiekanym koperkiem, dokładnie wymieszać doprawiając pieprzem i solą.
Pokrojone jajka poukładać na talerzu ozdobić majonezem i keczupem, a w środku ułożyć sałatke, udekorować pokrojonym szczypiorkiem lub cebulką zieloną oraz oliwkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.04.2017 00:27
Dobra sałatka.
Bożena Matuszczyk 12.04.2017 10:40
Dziękuję serdecznie;)
AZgotuj 12.04.2017 10:00
czuje ,że jest smaczna:)
olkaaa 12.04.2017 09:38
brzmi ciekawie
bietka 12.04.2017 08:55
smaczna sałatka :)
slodkieniebo 12.04.2017 08:27
Pyszna sałatka ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat