SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • jajka

    5
  • rzodkiewka

    pęczek
  • szczypiorek

    pęczek

Przyprawy i dodatki

  • majonez

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję na twardo, kroję w drobną kostkę.
Rzodkiewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, osączam na sicie.
Szczypiorek drobno siekam.
Wszystkie składniki łączę z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam.
jejkuchnia
(!) Sałatka nie może zbyt długo stać, ponieważ rzodkiewka puszcza sok - najlepiej więc podawać ją od razu po przygotowaniu. (!)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat