Sałatka z rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ser feta

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • jogurt grecki

    330 gram
  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet winny

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę "podrzeć" rękoma na małe kawałki. Rzodkiewkę pociąć w plastry. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Ser feta kroimy również w kostkę. Do tego dodajemy oliwę z oliwek, troszkę octu winnego i odrobinę cukru oraz musztardy. Wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy jogurt grecki i ponownie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.12.2016 14:55
bardzo dobra
IwonaKa 15.08.2015 14:16
pycha,lubię takie sałatki
paula191919 20.05.2015 09:10
O... a rzodkiewke mam świeżą prosto z tunelów... to muszę zrobić i sama ją spróbować.
Jodaj 15.09.2014 15:22
bardzo dobra sałatka :)
Futka 07.09.2014 08:35
Smaczna, zdrowa i pożywna :)
Margo1 31.07.2014 20:21
Bardzo fajna, też taką robię
adelajda 03.06.2014 19:05
lubie takie sałatki :)
gosia56 18.05.2014 18:22
super prosta i pyszna sałatka;)
Kejti 14.05.2014 18:28
Ciekawa,chętnie wypróbuję,uwielbiam rzodkiewkę :-)
sara1 11.03.2014 08:32
prosta i smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat