Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzeżuchą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 3-4 liście
pomidor 1/2 dużej sztuki
cebula czerwona 1/4 sztuki
fasola biała 1/3 puszki
rzeżucha 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzeżuchą

Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu. Pomidora pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w piórka, rozdzielić palcami. Pomidora i cebulę ułożyć na kapuście. Fasolkę odsączyć, ewentualnie opłukać wodą, rozsypać na sałatce. Na wierzchu rozsypać rzeżuchę. Wszystko oprószyć solą i pieprzem. Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos. Sosem polać sałatkę i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 31.07.2016 17:17
pyszności :)
dodi 31.07.2016 12:24
ślicznie wygląda
bertpvd 31.07.2016 11:48
piękna prezentacja
Urszula Świeca 31.07.2016 09:47
Pyszna sałatka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak