Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu i tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10-15 dag
szynka z indyka 5-10 dag
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
rzodkiewka 3-4 szt
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 2-3 łyżki
ziarna sezamu 2-3 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu i tuńczyka

Czosnek obrać, zmiażdżyć. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny. Dodać czosnek. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem, sos odstawić do lodówki. Na suchej, gorącej patelni zrumienić ziarno sezamowe, odstawić z ognia, wystudzić. Ryż ugotować na sypko, wystudzić, tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić. Szynkę pokroić w drobną kostkę . Rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Wymieszać przygotowane składniki. . Wlać sos. Przed podaniem posypać ziarnem sezamowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak