Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, serem i roszponką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 150 gram
ryż 100 gram
pomidor 1 szt
ciecierzyca 1/2 puszki
roszponka 1 duża garść
oliwa z suszonych pomidorów 4 łyżki
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat 1 opakowanie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, serem i roszponką

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka z ryżem, serem i roszponką foto
2
Ser żółty pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do ryżu.
Krok 2 - Sałatka z ryżem, serem i roszponką foto
3
Dodać również pomidora pokrojonego w średniej wielkości kostkę.
Krok 3 - Sałatka z ryżem, serem i roszponką foto
4
Roszponkę dokładnie opłukać i osuszyć. Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Dodać do reszty składników. Wymieszać.
Krok 4 - Sałatka z ryżem, serem i roszponką foto
5
Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z sałatką. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z ryżem, serem i roszponką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.02.2017 13:41
Musi byc smaczna
Konczi 13.02.2017 11:23
pyszna propozycja
2milutka 12.02.2017 21:29
pomysłowa sałatka
Beatris 12.02.2017 21:27
Z pewnością smaczna sałatka :)
Urszula Świeca 12.02.2017 21:21
Świetna.))
adelajda 12.02.2017 21:14
super sałatka .:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak