Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, papryką i pieczarkami marynowanymi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
ogórki konserwowe 4 szt
pieczarki marynowane 1 mały słoik
ryż 100 gram
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, papryką i pieczarkami marynowanymi

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić do przestygnięcia. Następnie wyłożyć do miski. Dodać odsączoną kukurydzę z puszki. Jajka, paprykę czerwoną, ogórki konserwowe oraz pieczarki marynowane pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Wymieszać. Doprawić sałatkę pieprzem i solą. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak