Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 10 dag
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jajko 3 szt
groszek konserwowy 1/3 puszki
marchew 3 szt
ogórki kiszone 3 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
majonez 3 łyż
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, jajkiem i tuńczykiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.. Marchew gotujemy w osolonej wodzie. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy. Do zimnego ryżu dodajemy jajka, marchew i odcedzony z zalewy tuńczyk. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i papryki oraz groszek zielony. Dodajemy musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

myszka6 28.05.2015 10:58
Wgląda apetycznie
olkaaa 28.05.2015 07:51
też taką robię
Krystyna32 28.05.2015 07:31
smaczna sałatka
zabcia117 28.05.2015 07:25
Bardzo smaczna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak