Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i wędzonymi udkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka wędzone 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
koper 1/2 pęczka
kukurydza 1 puszka
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i wędzonymi udkami

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ważne żeby się nie posklejał. Studzimy.

Mięso z udek kroimy w kostkę.

Cebulę skroimy na drobno.

Koperek siekamy, a kukurydzę odsączamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 08.10.2013 21:34
świetny pomysł na sałatkę
Małgorzata9 31.07.2013 22:06
fajny przepis
Gary Michy 31.07.2013 19:17
Bardzo lubię wędzonego kurczaka, na pewno wykorzystam przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak