Sałatka z ryżem i wędzonymi udkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka wędzone

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • koper

    1/2 pęczka
  • kukurydza

    1 puszka
  • majonez

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ważne żeby się nie posklejał. Studzimy.

Mięso z udek kroimy w kostkę.

Cebulę skroimy na drobno.

Koperek siekamy, a kukurydzę odsączamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jastinka 08.10.2013 21:34
świetny pomysł na sałatkę
Małgorzata9 31.07.2013 22:06
fajny przepis
Gary Michy 31.07.2013 19:17
Bardzo lubię wędzonego kurczaka, na pewno wykorzystam przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat