Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 3 puszki
ryż 2 torebki
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
kukurydza 1 puszka
majonez ok.3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Ryż w woreczkach ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Tuńczyka oraz kukurydzę odcedź na sitku. Papryki czerwoną i żółtą umyj, pokrój w drobną kosteczkę. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Ugotowany ryż wyjmij z woreczka, włóż do miski, dodaj pokrojone papryki, tuńczyka, kukurydzę, cebulę, dodaj majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie dopraw do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak