Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i rzodkiewkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
ser żółty 200 gram
ogórek kiszony 2 sztuka
szczypiorek 2 łyżka
kukurydza w puszce 1 sztuka
majonez 2 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
rzodkiewka 1 pęczek
jajko ugotowane na twardo 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i rzodkiewkami

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Jajka i ogórki pokroić w kostkę. Rzodkiewkę w plasterki, ser zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki połączyć, dodać kukurydzę,majonez sól i pieprz. Wymieszać i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MalgorzataG 29.09.2012 22:28
Podoba mi się:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak