Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ryżem i kurczakiem "na żółto"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
kukurydza w puszce 1 puszka
pierś z kurczaka 1 szt
cebula 0,5 szt
majonez 1 łyżka
kurkuma 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ryżem i kurczakiem "na żółto"

Pierś gotujemy do miękkości. Studzimy, a następnie kroimy w kostkę. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając do wody kurkumę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 23.02.2017 13:36
prosta a smaczna :) lubię ryżowe sałatki :)
Aleksandra/Olcia 23.02.2017 10:44
apetyczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak